Over ons

De Tuinkamer opende in 2016 zijn deuren in een oude kas in de Priona Tuinen.

Alwin Leemhuis had een carrière achter de rug in toprestaurants, onder meer in de Bokkenpruik en als chef-kok van Librije’s Zusje, waar hij werd beloond met 2 sterren. Hij wilde dichter bij de natuur koken, in een restaurant waar hij zelf het liefst zou eten.

Gitta Luiten werkte lang in de kunst en cultuur en had in 2011 het beheer van de Priona Tuinen overgenomen. Met haar liefde voor natuur, goed eten en haar kennis van eetbare planten was een restaurant een goede manier om de Tuinen nieuw leven in te blazen.

Ze besloten hun passie en kennis te combineren in hun ideale restaurant: een authentieke, gastvrije plek waar de aandacht uitgaat naar het eten, de natuur en het gezelschap. Zonder poeha, waar iedereen welkom is en met een directe link tussen de tuin en het eten op je bord.

Meer weten? Bekijk het interview van Foodreporter waarin Alwin vertelt over zijn manier van koken. Of luister de podcast van Petra Possel waarin hij te gast was.

ANDEREN OVER ONS