MENU
Chefkok Alwin Leemhuis kookt iedere week een bijzonder menu met bloemen en planten uit de Priona Tuinen. Daarbij laat hij zich inspireren door de grote diversiteit aan (wilde) planten in de Tuinen en de omgeving, die een hoofdrol spelen in zijn gerechten. Daarnaast gebruiken we allerlei planten en vruchten (zoals bessen) voor onze eigen sappen, thee, gins, likeuren, olie, azijn en friandises. We werken zoveel mogelijk met biologische, diervriendelijke, ambachtelijke en duurzaam geproduceerde ingrediënten.
Ben je nieuwsgierig naar hoe Alwin tot zijn bijzondere gerechten komt? In ons kookboek, Natuur op je bord, vind je meer dan 200 recepten en kweektips. Het is overal verkrijgbaar (42,99). Als je het in de Tuinkamer koopt krijg je een gesigneerd exemplaar!
We werken we zo duurzaam en sociaal mogelijk. De keuken draait bijvoorbeeld helemaal op groene energie. We werken samen met gelijkgezinde organisaties, het Tuinkamer Collective, die door de Priona Tuinen zijn geïnspireerd en daar soms ook zijn ontstaan. We delen allemaal de liefde voor de natuur, kwaliteit en eerlijkheid. Zo maakt Bouke Grob onder de naam Sappetap ook sappen voor buiten de Tuinkamer, brouwt Berghoeve Brouwerij ons eigen Priona bier en gebruikt BonTom de ingrediënten uit de Tuinen in de bonbons. Sander van der Molen ontdekte dat hij naast koken ook een talent heeft voor fotograferen; hij maakte alle foto’s voor het kookboek. Een deel van het servies, naar ontwerp van Claudy Jongstra (net als het wandkleed bij de entree), wordt bij keramiekstudio Cor Unum gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zorgboerderij Ivoor Groen & Dier kweekt uit onze bijzondere zaden plantjes voor de moestuin.
De Tuinkamer is open van 1 april tot en met 26 december op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag. Op andere dagen zijn De Tuinen en het restaurant op afspraak open voor groepen. In november is het Wild-maand: Alwin kookt dan een speciaal menu met wild en de oogst van de herfst.